Φούσκωσε μπαταρία σε πληκτρολόγιο της Keychron και το service μας είπε να πάρουμε “άλλο”!
Η keychron είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες πληκτρολογίων στο κόσμο. Όταν πρόκειται για ιδιαίτερα και πρακτικά πληκτρολόγια το πρώτο όνομα που πρέπει να σου έρχεται στο μυαλό είναι Keychron. Οι τιμές τους δεν είναι και οι καλύτερες, αλλά όμως είναι ελαφρώς πιο χαμηλές σε σύγκριση με τα πιο επώνυμα πληκτρολόγια της αγοράς. Αξίζει όμως να αγοράσεις ένα;
Συνολικά έχουν περάσει 2 πληκτρολόγια της Keychron. Το πρώτο μετά που δοκιμάσαμε πριν περίπου 5 χρόνια έχανε πατήματα σε συγκεκριμένα κουμπιά, για παράδειγμα μία στις 5 περίπου το κουμπί δεν λειτουργούσε, αλλά επειδή το πληκτρολόγιο είχε αγοραστεί μεταχειρισμένο δεν δώσαμε σημασία.
Το δεύτερο πληκτρολόγιο είναι το Keychron Κ3 Κ2, ένα ιδιαίτερο χαμηλού προφίλ μηχανικό πληκτρολόγιο που αγοράστηκε πριν περίπου 1 χρόνο. Δυστυχώς όμως η μπαταρία μόλις πριν 1 μήνα ξεκίνησε να φουσκώνει ενώ πλέον είχε πεθάνει, δεν κρατάει ούτε δευτερόλεπτο. Έτσι όπως ήταν λογικό στείλαμε email στην keychron και μας είπαν να αγοράσουμε κάτι από το κατάστημα τους για να βάλουν την μπαταρία μέσα στο πακέτο διότι υπάρχουν περιορισμοί και δεν μπορούν να στείλουν μπαταρία. Που να ήξεραν όμως που έμπλεξαν…
“Ταχυδρομικοί περιορισμοί”
Όντως υπάρχουν περιορισμοί και δεν επιτρέπεται να στέλνεις μπαταρίες, αλλά αυτό δεν αλλάζει αν στείλεις μία μπαταρία μαζί με κάτι άλλο… Το service της Keychron έψαχνε τρόπο να με ξεφορτωθεί ή να βγάλει περισσότερα λεφτά από το πρόβλημα μου. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πιο πολλά σχετικά με το πρόβλημα που είχαμε, παρακολούθησε το παρακάτω video.
Μετά από την εμπειρία που είχαμε με την keychron θα σε συμβουλεύαμε να μην την προτιμήσεις αν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο κυρίως ασύρματα. Όπως αποδείχτηκε η Keychron σκοπίμως χρησιμοποιεί φθηνές και μη αξιόπιστες μπαταρίες εκμεταλλευόμενη τους ταχυδρομικούς περιορισμούς.