Ulefone Be Touch Review: Καλό αλλά θα ξεχαστεί γρήγορα
Η Ulefone έφτιαξε το όνομά της μέσω του πολύ αξιόλογου Ulefone Be Pro που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015 και με το συνδυασμό πολύ καλών χαρακτηριστικών και τιμής εκείνη την περίοδο, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Το Be Pro όμως δεν προοριζόταν για ναυαρχίδα της εταιρίας. Το ρόλο αυτό είχε το Ulefone Be Touch που ήταν μία πλήρης πρόταση στο οποίο όμως φαίνεται πως η εταιρία δεν πίστεψε ποτέ αφού ανακοίνωσε γρήγορα τον αντικαταστάτη του. Εμείς όμως είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε του Ulefone Be Touch και σας παρουσιάζουμε τις εντυπώσεις μας.
Ποιότητα κατασκευής/Design
Δεν χρειάζεστε εμάς για να καταλάβετε από που έχει εμπνευστεί το design του Ulefone Be Touch, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Η ποιότητα κατασκευής είναι αυτό που μετράει περισσότερο και μπορούμε να πούμε πως στο Ulefone Be Touch είναι κορυφαία. Το μέταλλο κυριαρχεί περιμετρικά, και είναι καμπυλωτό πράγμα που το κάνει πιο εύκολο στη χρήση από ότι το Elephone P8000 για παράδειγμα, παρότι έχουν παρόμοιο μέγεθος. Αυτό που μας άρεσε επίσης είναι ότι το ηχείο βρίσκεται στο κάτω μέρος και όχι πίσω, κάτι που θα έπρεπε να κάνουν περισσότεροι κατασκευαστές. Αν κάτι δεν μας άρεσε τόσο είναι η τοποθέτηση των κουμπιών Volume Up/Down και Power στην αριστερή πλευρά. Αν θέλετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πως είναι φτιαγμένο το Ulefone Be Touch εδώ θα βρείτε ένα μεγαλύτερο album με hands-on φωτογραφίες του.
Οθόνη Ulefone Be Touch
Η οθόνη του Ulefone Be Touch αποτελεί την μία από τις δύο βασικές αδυναμίες της συσκευής, αλλά όχι για το λόγο που μπορεί να φαντάζεστε. Ναι, η ανάλυση μπορεί να είναι 720P στις 5,5” αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα για τους περισσότερους. Αυτό που δεν μας άρεσε είναι η απόδοση των χρωμάτων η οποία έχει μία έντονη κιτρινίλα, ιδιαίτερα στο λευκό χρώμα. Θα θέλαμε μία οθόνη πολύ καλύτερα ρυθμισμένη στο μέλλον. Αυτό που όμως μας άφησε θετική εντύπωση (όπως και σε κάθε άλλο κινητό που το έχουμε συναντήσει) είναι ότι το γυαλί της οθόνης είναι curved στα άκρα, το λεγόμενο και 2,5D γυαλί.
Απόδοση/Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Το Ulefone Be Touch διέθετε σχεδόν ότι καλύτερο όσον αφορά σε τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία τιμής του όταν κυκλοφόρησε (μόνο το Xiaomi Redmi Note 2 έχει καλύτερο chipset που κυκλοφόρησε μήνες αργότερα). Επεξεργαστής είναι ο MediaTek MT6752 με 8 πυρήνες στο 1,7GHz και συνοδεύεται από 3GB RAM και την Mali-T760 GPU. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κινητό να είναι αρκετά snappy χωρίς κολλήματα, κάτι στο οποίο βοηθάει και το σχεδόν στοκ Android.
Κάμερα Ulefone Be Touch
Η κάμερα του Ulefone Be Touch είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Ο αισθητήρας που επέλεξε η Ulefone είναι ο Sony IMX214 με ανάλυση 13MP, και σε αυτά τα λεφτά είναι η καλύτερη επιλογή της αγοράς, ενώ συνοδεύεται και από διπλό LED flash. Οι φωτογραφίες από την κάμερα του Ulefone Be Touch είναι εξαιρετικές στις περισσότερες περιπτώσεις. Ένα ακόμα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το Ulefone Be Touch είναι πως η μπροστινή κάμερα των 5MP συνοδεύεται και αυτή από -μονό- flash. Μπορεί να μην είναι και πολύ δυνατό αλλά για τις selfies σας δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω. Αν κάτι θα αλλάζαμε αυτό είναι το UI της εφαρμογής της κάμερας, το οποίο είναι άσχημο και χωρίς πολλές επιλογές.
Software Ulefone Be Touch
Το Ulefone Be Touch έρχεται με την έκδοση Android 5.0 Lollipop out-of-the-box και ακόμα δεν έχει πάρει κάποια αναβάθμιση σε 5.1. Η ROM είναι σχεδόν στοκ αλλά οι μικρές προσθήκες της Ulefone είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Αυτές περιλαμβάνουν off screen gestures όπως double tap to wake για ξεκλείδωμα της συσκευής, και όχι μόνο. Επίσης, στις επιλογές ασφάλειας μπορείτε να κλειδώσετε όποια εφαρμογή επιθυμείτε με το δακτυλικό σας αποτύπωμα.
Μπαταρία
Και ερχόμαστε στο δεύτερο -και σημαντικότερο- αρνητικό του Ulefone Be Touch, την μπαταρία του. Αυτή είναι μόλις 2550mAh και όπως θα περιμένατε δεν αποδίδει όσο καλά θα θέλαμε. Μπορείτε να ελπίζετε σε περίπου 3 ώρες οθόνη μέσα σε μία ημέρα, πράγμα που για κάποιους μπορεί να είναι αρκετό, αλλά για χρήστες λίγο περισσότερο απαιτητικούς το Ulefone Be Touch δεν τους ταιριάζει.
Fingerprint Scanner
Το Ulefone Be Touch είναι από τα πρώτα κινέζικα smartphone που θυμόμαστε με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, και όπως και το iPhone, του οποίου τον σχεδιασμό μιμείται, αυτός βρίσκεται στο home button. Παρότι το ξεκλείδωμα είναι πολύ γρήγορα, η ανίχνευση δεν είναι τέλεια και θα χρειαστεί κάποιες φορές να δοκιμάσετε παραπάνω από μία φορά για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.
Ήχος – Ποιότητα Κλήσεων
Η τοποθέτηση του ηχείου στο κάτω μέρος ήταν μία σωστή επιλογή από την Ulefone, και η απόδοση του ήχου γίνεται δυνατά και καθαρά. Δεν παρατηρήσαμε επίσης κάποιο πρόβλημα με τις κλήσεις μας.
Αξίζει η αγορά του Ulefone Be Touch;
Με μία λέξη, όχι. Η Ulefone ακύρωσε το Ulefone Be Touch πολύ γρήγορα, κυκλοφορώντας το Ulefone Be Touch 2 πολύ σύντομα μετά την κυκλοφορία του 1. Το οποίο Ulefone Be Touch 2 βελτιώνει την πρώτη γενιά στις δύο αδυναμίες της, καθώς προσφέρει μεγαλύτερη μπαταρία (2550mAh vs 3050mAh) και 1080P οθόνη. Έτσι κι αλλιώς όμως το Ulefone Be Touch δύσκολα θα το βρείτε να πωλείτε στους περισσότερους resellers καθώς η Ulefone έριξε όλη την προσοχή της στο 2. Αν λοιπόν σκέφτεστε το Ulefone Be Touch 2 τότε αυτό ναι, θα μπορούσε να αποτελέσει μία καλή επιλογή για εσάς.